Sådan vælger du den rigtige kaffemaskine

Det er altid godt med en varm kop kaffe. Dog kan det være irriterende at skulle vente længe, på at kaffen er klar. Det er især et problem, når der kommer uventede gæster, eller når der skal laves store mængder kaffe. Derfor er det vigtigt at købe en effektiv kaffemaskine, der hurtigt varmer vandet op. Udover hvor hurtigt vandet varmes op, er det også vigtigt at tage hensyn til, hvor store mængder kaffe der kan laves ad gangen. Et godt eksempel kunne være en kaffemaskine fra Moccamaster. Kaffemaskiner fra Moccamaster kan nemlig lave helt op til 1,25 liter kaffe ad gangen, og så kan den gøre det på små 6 minutter.

Tjek-listen – Det skal du holde øje med

Det er en god idé at købe den kaffemaskine, der passer bedst til bl.a. dit eget forbrug, men som også kan præstere når der skal laves meget kaffe. Du kan selv vælge fra eller til, men her er et par punkter du evt. kan bruge.

  • Effektivitet. Din kaffemaskine skal være effektiv, så du hurtigt kan brygge en kande kaffe. Men pas på du ikke bliver for ivrig med effektiviteten, for desto hurtigere maskinen er, desto mere strøm bruger den også.
  • Kapacitet. Hvor meget kaffe skal din kaffemaskine kunne lave? Mange kaffemaskiner kan brygge 1 liter ad gangen, men i nogle tilfælde er det bare ikke nok. Find ud af hvor stort dit forbrug er, og tænk over hvornår du får brug for en større kapacitet.
  • Pris. Prisen på kaffemaskiner varierer meget, og det har selvfølgelig noget med kvaliteten at gøre. Find ud af hvad der er vigtigt for dig og juster dit budget derefter.

Nu er du kaffe-klar, men hvad ellers?

Nu ved du nogenlunde, hvad du grundlæggende skal holde øje med, men hvis du leder efter den ekstra luksus, er det her du skal læse. Ud over det basale kan du nemlig købe kaffemaskiner med andre smarte funktioner. Det kunne bl.a. være en indikator, der viser hvornår maskinen skal rengøres. Derudover er der også drypstop, så du ikke skal vente på at de allersidste dråber.