Hvad skal jeg investere min formue i?

Har du oparbejdet dig en mindre formue, som du gerne vil investere og få til at vokse? Det gør du klogt i, da pengene ikke er meget værd i banken. Har du en stor sum penge opsparet, risikerer du nemlig, at du skal betale minusrenter. Af netop den grund vælger mange at investere sin formue i aktier eller obligationer. Ganske enkelt fordi at afkastet her er bedre i forhold til bare at have pengene stående i banken. Her på siden gennemgår vi kort de forskellige ting, så du kan blive lidt klogere på, hvad du i det hele taget kan investere i. Læs mere om det på https://hurtigudbetaling.dk/laan-penge-18-aar/

Aktier

Langt de fleste vælger at kaste sin formue efter aktier. Det er nemt at komme i gang med, og så har de fleste i forvejen en viden om, hvordan aktier fungerer. Man kan handle med aktier på 2 måder. Du kan købe nogle aktier med det formål at lade dem ligge i nogle år, eller du kan købe og sælge med det formål at opnå en gevinst. Det kaldes også at daytrade. De fleste investorer bevæger sig midt i mellem. Er en aktie steget meget siden købet, kan det være fint at få høstet gevinsten. Der findes dog også de investorer, der slet ikke kigger på deres aktier.

Aktier er en af de ting med den største risiko. Dog siger man, at aktier gennemsnitligt vil stige med 5-7% over et helt liv. For manges tilfælde er det mere, hvis man rammer nogle gode handler. Ønsker du ikke at løbe en stor risiko med dine aktier, kan du vælge at købe aktier i store succesfulde virksomheder, der tjener penge år efter år. Det kunne være Novo, Vestas eller andre C25 aktier.

Obligationer

Vælger du at investere din formue i obligationer, låner du dine penge ud. Det kan være til en stat, et firma eller til en person, der skal tage et realkreditlån. Obligationer er kendt ved en lavere risiko end aktier. Det kræver nemlig, at en stat skal gå konkurs, hvis du ikke skal have dine penge – såfremt det altså er en stat, der låner dine penge. Det er kun sket ganske få gange. Det var ved at ske med Grækenland i 2015, og så skete det med Argentina i 2001. Med øget risiko følger som regel øget afkast. Derfor er afkastet da gennemsnitligt også lavere på obligationer. Obligationer ligger som tommelfingerregel med et maksimalt afkast på 4,2%.

Bonustip – betal din dyre gæld ud, før du investerer din formue

Hvis du har dyr gæld, giver det god mening at få betalt den ud, før du investerer din formue i aktier eller obligationer. Dyr gæld kan for eksempel være et kviklån, hvor renten ofte er over 9%. Hvis du har dyr gæld med lang løbetid, ender det med, at du betaler rigtig mange penge i omkostninger ved kviklånet.

Det er penge, som du i stedet kunne have investeret i aktier eller obligationer. Hvis du ikke har penge til at indfri din gæld her og nu, kan du også bare øge det månedlige afdrag, så du er hurtigere færdig med at betale kviklånet ud. Før du indfrier dit kviklån, skal du selvfølgelig altid være opmærksom på, om du skal betale et indfrielsesgebyr. De fleste låneudbydere tilbyder dog som regel, at du kan indfri lånet uden omkostninger.